LEEFSTIJL

Wil je sporten met plezier en ontspanning? Wil je sporten zonder dat een lichamelijke beperking jou tegenhoud? Wil je wel sporten, maar ontbreekt het aan zelfvertrouwen?
Wil je jouw inspanningscapaciteit naar een hoger niveau brengen? Dan kan ‘Buteyko Zundert’ jou helpen om je doelstellingen te behalen.
Laat ik eerst eens beginnen met de betekenis van het woord ‘sport’ te verwoorden. 

Je denkt bij sport mogelijk al gelijk aan enkele zaken als, lid zijn van een vereniging, fysiek afzien en onderlinge competitie. Maak je daar niet ongerust over, want sport heeft een meer algemene betekenis. Het woord ‘sport’ komt van het Franse woord ‘desport’, wat ‘vermaak’, ‘recreatie’ betekent. Het sporten is, eenvoudig gezegd: “Het doen van activiteiten gebaseerd op lichamelijke beweging”.

STAP VOOR STAP

Wat is belangrijk voor het opzetten van een beweegprogramma? Hiervoor zijn vijf zogenaamde ‘grondmotorische eigenschappen’ van belang:

 1. Coördinatie

 2. Lenigheid

 3. Uithoudingsvermogen

 4. Kracht

 5. Snelheid

De volgorde van de toepassing en de ontwikkeling van deze eigenschappen is van groot belang. Het bepaalt jouw niveau van waar je staat en wat er door training voor jou verder mogelijk is. Het zijn allemaal eigenschappen die jouw lichaam stap voor stap uit de comfortzone moeten gaan brengen. Hierdoor wordt je lichaam geprikkeld om de lichaamsfuncties te verbeteren en om sterker te worden. De stimulerende ‘prikkels’ ervaar je met plezier, ontspanning en zonder mentale stress.

ONDERSTEUNING

Welke activiteit of sport je ook kiest, ‘Buteyko Zundert’ kan jou ondersteunen. De ondersteuning bestaat uit:

 • Toepassen van de Buteyko methode.
 • Persoonlijke begeleiding om (zelf-)vertrouwen op te bouwen om daadwerkelijk de voor jou geschikte, veilige en verantwoorde stap te maken. .
 • Het organiseren van clinics om kennis te maken met de sport die jou interesseert.
 • Het organiseren van clinics om kennis op te doen over hoe ons lichaam werkt.
 • Het onderbouwen en opbouwen van een goede (verantwoorde en gezonde) basis (-conditie), om van daaruit verder te werken.
 • Personal Training.
 • Zoeken naar een eventuele ‘buddy’ of ‘geschikte groep’ om samen te sporten en bewegen.
 • Advies voor bewegen en sporten tijdens vakantie.
 • Het organiseren van fietsvakanties.
 • Voedingsadvies

TARIEVEN

Algemeen: Wil je dat we samen aan de slag gaan? Allereerst doen we een gratis kennismakingsgesprek van 30 minuten. Het is belangrijk dat we elkaar begrijpen en dat jij het vertrouwen in mij krijgt om jou te helpen. Gaan we de samenwerking aan? Dan betaal je éénmalig € 50,- aanmeldkosten. Hiervoor wordt door middel van een vervolggesprek een dossier opgesteld, waarin jouw motivatie komt te staan en een advies met een tijdlijn om naar een bepaald doel toe te gaan werken. Ook krijg je hiervoor één, op afspraak te bepalen, evaluatiegesprek. Misschien is dit voldoende om zelf verder aan de slag te gaan en zijn er geen extra kosten. Eventuele uitgebreide ondersteuning en zoektocht naar een geschikte activiteit, gebeurt op basis van een vooraf gemaakte en vastgelegde prijsafspraak. Die kan variëren! De ene activiteit vraagt nu eenmaal meer tijd en brengt hierdoor extra kosten met zich mee dan een andere!

De tarieven voor clinics en georganiseerde fietsvakantie gaat op basis van overleg en wat de wensen zijn. Hiervoor wordt dan een passende offerte gemaakt.

Scroll naar top